Ens ha arribat la primavera al tros com un riu de colors després de la pluja!!!
I podem jugar a buscar flors de colors: als marges dels camins, entre el sembrat, als arbres, a qualsevol racó!
Brunyols d'Empordà
- 1 got d'anís (per ruixar-los)
- 1 got de moscatell (per ruixar-los)
- 1 got d'oli
- 1 got de llet
- 200 g de sucre
- 6 ous
- 50 g de llevat fresc
- 1 pela de llimona ratllada
- la farina que admeti (uns 3/4 de kg)
- 1 pessiguet de sal
Batre una mica els ous i afegir-hi la resta d'ingredients (el llevat desfet amb la llet tèbia), excepte la farina, el moscatell i l'anís. Remenar-ho bé amb una forquilla i anar-hi afegint la farina mica en mica (quan ja no es pugui integrar amb la forquilla continuar barrejant-ho amb la mà). Quan tinguem la textura desitjada (que es pugui agafar porcions de massa amb una cullera, una textura com de massa de cóc abans de coure), tapar amb un drap i deixar-ho llevar tota la nit en un lloc calent i resguardat.
L'endemà es fregeixen en oli ben calent, fent boles petites amb dues culleretes sucades a l'oli (a la paella creixen una mica i es giren sols quan estan rossos d'un costat). Treure'ls sobre paper absorbent, ruixar-los amb un porronet amb una barreja d'anís i moscatell i empolsar-los amb sucre.
Comentaris
- Les àvies hi posaven més farina i ho pastaven com si fos pa, llavors els brunyols quedaven molt més espessos; els ruixaven d'anís i moscatell amb una branca de llor i en feien coves plens!
- Hi ha qui hi posa un got d'infusionar matafaluga i/o la mateixa matafaluga, un sobre de magnèsia amb gust de llimona,...
- Hi ha qui els fa rodons, allargats, amb un forat al mig,...
- Es feien exclusivament per Divendres Sant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada